Vlag Middenstand zonder lid klein

Ondernemersvereniging PMV en OVP

slider

Putte10

Joodse begraafplaats

joodse begraafplaats Er zijn drie Joodse begraafplaatsen in het Nederlandse deel van Putte (gemeente Woensdrecht), waar vooral veel Joden uit België liggen begraven. De joodse godsdienst hecht grote waarde aan een ongestoorde rust voor de overledenen. Omdat de Belgische wetgeving hiervoor geen garanties bood, hebben zich sinds het begin van de 20e eeuw drie Belgische begrafenisverenigingen in Putte gevestigd. De begraafplaatsen vormen met hun bijzondere grafmonumenten en gebouwen aparte mysterieuze enclaves in de landelijke omgeving. Denkt u aan de privacy en betreedt de begraafplaats niet zonder toestemming.

Titanic-slachtoffer in Putte-Woensdrecht begraven:
De bekendste scheepsramp aller tijden was de ondergang van de Titanic in 1912. Wat maar weinig mensen weten is dat een van de opvarenden in Putte begraven ligt. Het is de enige passagier die in Nederland begraven is.
Het graf in Putte is van Jacob Birnbaum. Het bevindt zich op een van de joodse begraafplaatsen net buiten Putte. Birnbaum was 24 jaar oud toen hij overleed op het passagiersschip op de Atlantische Oceaan. Hij was diamantair en wilde op zakenreis naar San Francisco gaan.
Birnbaum zat eigenlijk onbedoeld op de Titanic. Hij moest zijn ticket omboeken en kwam toen uitgerekend op het legendarische schip uit. Het is een raadsel waarom hij als eersteklas passagier niet in een reddingsboot zat.

slider slider slider slider slider slider

slider

slider

slider

Contact met PVM en OVP : 
Ondernemersvereniging PMV en OVP
Antwerpsestraat 7
4645BA Putte
E: info@puttegrens.com

 

 

 

Disclaimer:    Er zijn meer gelegenheden waar u kunt Eten & Drinken, Winkelen, uw haar laten verzorgen, Therapeuten/Kinesisten en Bedrijven in Putte Grens    
Uitsluitend de leden van PutteGrens zijn hier vermeld.
  © 2020 PutteGrens.com   Rechten voorbehouden.
 Cookies:  Cookie verklaring