Vlag Middenstand zonder lid klein

Ondernemersvereniging PMV en OVP

slider

Putte10

Route naar Puttegrens

Putte is een Kempens (gedeelde) grensdorp in de Nederlandse gemeente Woensdrecht (provincie Noord-Brabant) en de Belgische gemeenten Stabroek en Kapellen (provincie Antwerpen). Het dorp ligt daarmee in twee landen en drie gemeenten.

Putte (Woensdrecht)
Het Woensdrechtse deel van Putte telt 3751 inwoners (1 januari 2008). Tot 1 januari 1997 vormde Putte een zelfstandige gemeente, na deze datum ging ze op in de gemeente Woensdrecht.

Putte-Kapellen
Het Kapelse deel van Putte is aan Belgische kant het grootste deel. Dit deel grenst aan het Woensdrechtse deel; in dit deel liggen ook de dorpsschool en de Chiroterreinen. Precies op de landsgrens loopt de Grensstraat, waarin de huizen aan de ene kant in Nederland en aan de andere kant in België liggen. In oostelijke richting splitst de Grensstraat zich in tweeën, waarbij beide delen de naam Grensstraat dragen. De staatsgrens loopt daarbij langs de zuidzijde van de noordelijke afsplitsing. Het aantal inwoners in Putte-Kapellen bedroeg op 1 januari 2007 3464.

Putte-Stabroek
Het Stabroekse deel van Putte is het kleinste deel en bestaat hoofdzakelijk uit woningen. De grens wordt gevormd door een straat die aan Nederlandse zijde Canadalaan heet, en aan Belgische zijde A.C. Swinnestraat. Bij het Stabroekse deel bevindt zich Kasteel Ravenhof. In 2008 telde het Stabroekse gedeelte van Putte 2431 inwonersertbrandstraat stabroek

slider slider slider slider slider slider

slider

slider

slider

Contact met PVM en OVP : 
Ondernemersvereniging PMV en OVP
Antwerpsestraat 7
4645BA Putte
E: info@puttegrens.com

 

 

 

Disclaimer:    Er zijn meer gelegenheden waar u kunt Eten & Drinken, Winkelen, uw haar laten verzorgen, Therapeuten/Kinesisten en Bedrijven in Putte Grens    
Uitsluitend de leden van PutteGrens zijn hier vermeld.
  © 2020 PutteGrens.com   Rechten voorbehouden.
 Cookies:  Cookie verklaring